Csíráztató tál     A csíráztató tál a korszerű táplálkozás, a natúrkonyha egyik legfontosabb eszköze.
Csíráztató tál Csíráztató tál
Ma már nem vitás, hogy a biodinamikus módon felnevelt növények egészségesebb táplálékot jelentenek, mint a vegyszerezett és műtrágyázott termények.
A kicsírázott mag rendkívül tápláló élelem.
Előállítása egyszerű, az év bármely szakában hozzáférhető, és olcsó.
A csíráztatáshoz se föld, se napfény nem kell, és a kicsírázott magokból finomabbnál finomabb, könnyen feldolgozható, vitaminokban, nyomelemekben, fehérjében és ásványi sókban gazdag ételek készíthetők.


Ön szokott csíráztatni?


Csíra     Ha nem, javaslom, hogy sürgősen fogjon hozzá, míg el nem pusztulunk mindannyian attól a sok szartól, amit megetetnek velünk.
A csíráztatáshoz a következőkre van szükség:

- Megfelelő csíráztató tál‚
- jó minőségű mag,
- nedvesség,
- normális hőmérséklet.

A csíráztató tál mázatlan, speciálisan kialakított, égetett terrakotta edény. Természetes anyaga segíti a csírázási folyamathoz szükséges ideális körülmények (mikroklíma) kialakulását.

Tökéletesen alkamatlanok csíráztatásra a műanyagból készült edények és nejlonzacskók!

Csíráztató tál     Különösen a téli és tavaszi időszakban tölt be fontos szerepet a csírazöldség, amikor nem terem friss, C-vitaminban gazdag növény.
Napjainkban jelentősége egyre növekszik, mivel a gyakorlat sajnos azt mutatja, hogy a nyári zöldségfélék túlnyomó többségét is mesterséges körülmények között gyártják.

A házilag csíráztatott növények esetében viszont pontosan tudjuk, hogy mi kerül az asztalra.A csíráztatás technikája


Tégy egy-két maréknyi magot egy bármilyen edénybe (például egy bögrébe), önts rá annyi vizet, amennyi bőven ellepi, hagyd ázni egész éjszaka.
Reggelre kelvén 4-5 percre merítsd víz alá a csíráztató tálat, majd öntsd bele a már jól megázott magokat, amúgy vízzel együtt, folyass még rá friss vizet, hogy egyenletesen szétterüljön.
Tedd a csíratálat alkalmas helyre, s máris mehetsz a dolgodra. Alkonyattájt, ha munkádból hazatérsz, látni fogod, hogy a magok sem aludtak; a csíráztató tál falából már csaknem teljesen felszívták a nedvességet, s téged meglátva vízért kiáltanak.
Öblítsd át tehát őket bőségesen! A csíráztató táltól se sajnáld, hadd szívja magába, majd mehetsz tévézni (ha olyan vagy). Reggelre kelve látni fogod, hogyan duzzad az élet a magokban. Hamar öblítsd át őket újfent, hisz minden reggel és minden este kívánják az éltető frissítést.
A víz sugarától az összetapadt magok szétváljanak, felületük tisztuljon, életkedvük növekedjék!
Gondoskodásodat aztán busásan meg is hálálják, amikor az asztalodra kerülnek.


Csíra     A csírákat olyan "előre feldolgozott eledelnek" tekinthetjük, ami a szervezetünket tehermentesítik.
Voltaképpen a magban levő protein a csíráztatás során aminosavakká alakul át, így emésztése sokkal könnyebb.
Ugyanígy egyszerű összetevőire bomlik a keményítő is, például a hüvelyesekben, ezért a gyomorból gyorsan a vérbe kerülhet.
A vitaminok, az enzimek és az ásványi sók alapvető fontosságúak az emberi szervezet egészségének fenntartásához, erre pedig kiváló forrást jelentenek a csírák.

Készleten

Portéka neve Ár Mennyiség
Csíráztató tál
3 900,00 Ft
Alátét
1 900,00 Ft

Pillanat türelmet kérek...

vagy
vagy