Magazin

Csirkesütő



(A tál egy könnyed mozdulattal többfunkcióssá tehető,
és a kredencben is jól elfér, de erről kicsit később.)


Kezdő háziasszonyok és csirkesütésben járatlan férfiak kedvéért:


Csirkesütő      A csirkét mindenek előtt ajánlatos jobblétre szenderíteni, mert az élő állat viszonylag nehezen viseli, ha ráhúzzák egy vastag izére, ráadásul (tapasztalatok szerint) intenzíven emelkedő hőmérsékletnél nyugtalanná válik

Mielőtt a sütést elkezdenénk, a megtisztított jószágot kívül-belül sózzuk meg, a tál kiálló középső részébe pedig töltsünk (például) sört, amibe ízlés szerint tegyünk fűszereket, majd húzzuk rá a belső szerveitől megszabadított madárféleséget és a tállal együtt tegyük be a hideg sütőbe, amit aztán ne felejtsük el bekapcsolni.

CsirkesütőAmikor kezd levet ereszteni, rakjuk mellé az előkészített köretet (krumpli, zöldségek) és hagyjuk magára, hisz sülés közben a csirke kifejezetten utálja a társaságot…(Ijedtünkben egy-két kupica pálinkát szusszanásként legördíthetünk.)
Méretétől és fajtájától függően egy-másfél-két óra elteltével, mikorra már jól megpirult, tehetjük is az asztalra.
     A betétbe töltött folyadék nem engedte kiszáradni, húsa puha és omlós.


     A hasonló csirkesütőket általában úgy készítik, hogy a kiálló középső rész egyben van a tállal, ahogy a kuglófsütőknél szokás. CsirkesütőEzzel a baj az, hogy még csak nem is lyukas közepet készítenek, pedig ennek az eszköznek az egyik legfontosabb funkciója az lenne, hogy a beleöntött sör/bor/víz párolgása a húst puhán tartsa.

Én ezt a központi részt külön készítem, így sokkal praktikusabb az edény tárolása a kredencben, arról nem is beszélve, hogy a tál Csirkesütőezáltal többfunkcióssá válik, és akár zöldséges vagy salátás tálként is használható, de készíthetünk benne például rakott krumplit is.

Hallottam egy erdélyi tippet, miszerint ahány kiló, annyi óra. Mármint a sütés ideje.

Készleten

Portéka neve Ár Mennyiség
Csirkesütő egyben
16 000,00 Ft
Csirkesütő betét
3 000,00 Ft

Pillanat türelmet kérek...