Magazin





Ha tiszteletet, elismerést keltő,
emlékezetes összejövetelt szeretne tartani,
ami utána még hosszú ideig szóbeszéd tárgya lehet,
akkor ezt ajánlom:


Káposztafőző(k)



     Semmiféle kevergetem-kavargatom, ízlelgetem-vizsgálgatom-nak helye nincs!
Ezt nem kóstolgatjuk. Ha elrontottuk a fűszerezést, hát így jártunk!
Pazar recepteket lejjebb talál.


Bab a káposztásban Első tétel:
Felejtse el, hogy 2-3 óra alatt el lehet készíteni a kemencés ételeket!

Második tétel:
Nem ez az a konyhai eszköz, ami a gyorsétkezdéknél megszokott "mindegy milyen rossz, de gyorsan" kategóriába illeszkedne.

Harmadik tétel:
Soha ne ragaszkodjon túl precízen a receptekhez!

Negyedik tétel:
Vegetáriánusok se kíméljenek!

Ötödik tétel:
Csak akkor készítsen kemencés ételt, ha igazán jót szeretne enni és kínálni!

Hatodik tétel:
Nem csak töltött káposztát lehet készíteni!

Végül egy jótanács:
Mindenkit óva intek attól, hogy élő állattal kísérletezzen új receptek megalkotásán...


Káposztafőző     A hagyományos eljárások számos ponton eltérnek.
Van, aki arra esküszik, hogy mielőtt belerakjuk az alapanyagokat, bizonyos előkészületek szükségesek. Például a hagymát megpirítani, a húst kicsit "előfőzni", kicsontozni és ilyesmi.
Mások úgy készítik, hogy csak a mosást, hústisztítást, darabolást, bugyolálást kell előre megcsinálni, a többit a káposztafőző és a mohó vendégek majd elintézik.


De!
- Tapasztalataim alapján mindenkit óva intek attól, hogy élő állattal kísérletezzen új receptek megalkotásán...
- Ne feledje, nem az a jó étel, amelyik gyorsan elkészül!

Nagyanyám még a sparhelt szélére tette este, és az edényben lévő "matéria" lassan, szinte forrás nélkül készült 10 - 12 órán keresztül. Azt el se merem mondani, milyen lett, mert már most összefutott a nyál a számban...

     Az edény samottos agyagból készül, ami alkalmassá teszi arra, hogy forró kemencében és parázson is biztonsággal használhassuk. (Természetesen a parázsra egy cserepet vagy téglát kell helyezni és arra tenni a fazekat.)
Az első égetés 1150 fokos hőmérsékleten 1 órás hőntartással történik.
A második égetésnél kerül rá a máz, amely rusztikus megjelenést, ugyanakkor viszonylag könnyű tisztítást tesz lehetővé.


Két méretben kapható: 6 literes és 4 literes, a nagyobbik is befér a szokásos konyhai sütőbe.
Azoknak, akik többször, nagyobb társaságot szoktak vendégül látni, javasolt legalább kettőt használni.

PorcióÉs íme a „porció”

Amiben mindenkinek egyéni ízlése szerinti porciót készíthetünk.
Ez például zöldbabos izé, hússal, kis füstölt szalonnabőrrel.
Hmmmm....

Ameddig a "tisztelt" konkurencia le nem nyúlja az ötletet, csak itt kapható!



És akkor jöjjenek a beígért Receptek

hamarosan...

Készleten

Portéka neve Ár Mennyiség
Káposztafőző (6 l)
27 000,00 Ft
Káposztafőző (4 l)
12 000,00 Ft

Pillanat türelmet kérek...