Meghívtak pár éve Csepelre egy kultúrális fesztiválra
A lényeg, hogy az alábbi feliratom miatt:

„Szokott Ön csíráztatni?

Ha nem, javaslom, hogy sürgősen fogjon hozzá, míg el nem pusztulunk mindannyian attól a sok szartól, amit megetetnek velünk.”

... hát csaknem megköveztek.
Viszont most nem ezért vagyunk itt, hanem:


Tegye föl a kezét, aki szokott narancsot enni!
Jó.
Most az tegye föl, aki szokott banánt enni.
Most az, aki mandarint.
Most az, aki kivit.
Nagggyon jóóóó!
Kell az egészség, nem? A vitamin meg a miegyéb!
Meg így a tél vége felé olyan kókadt vagy már, hogy alig bírod elvonszolni magad a tükörig.
De ott aztán jobban teszed, ha nem nézel bele.
Jut eszembe: tegye akkor föl a kezét, aki evett a héten ...izét... csírát!
Aha!
Na, hát ők mind a ketten tudnak valamit. Ja.
Mert egy valamirevaló csírakúra rendesen gatyába rázza az embert.

Most nem bonyolódnék bele az élettani részébe. Majd talán egyszer, amikor máskor van...
Mert az biztos, hogy a csírazöldség majdnem tud annyit, mint a pálinka.
Mert a pálinka az kérem mindenre jó. ( erről majd a pálinkáknál többet is megtudhatsz...)

Szóval:
Azok kedvéért, akik nem mélyültek még el a témában, ízelítőül néhány érdekesség:
Mire használ pédául a köles, a zsázsa, a lencse, a görögszéna?
Kezdjük a kölessel.
Előre kell bocsátanom, hogy a kölest éppúgy, mint bármely más magot nem kell feltétlenül valami méregdága bioboltban vásárolni, mert az semmivel sem jobb, mint az a mag, amelyetet egy madáreleségesnél vagy egy terménybolban vásárolsz.

Ez itten elhalványult ugyan, de hamarosan folytatom,
Te pedig írd ide, hogy TE hogyan csinálod, mi a véleményed, tedd fel a kérdéseidet, mondd el észrevételeidet!