Ahogy ígértem, ma a csíráztatás élettani hatásáról írok pár érdekességet, de csak röviden, mert közben komoly előkészítő munkálatok folynak azzal a valamivel kapcsolatban, amit már említettem korábban.
Hogy ez micsoda, hamarosan kiderül, egyelőre csak annyit, hogy nagyon sokan hiányoltátok az új honlapon a régi személyességét.
Ez a személyesség fog visszatérni, nem is akármilyen formában...

De vissza a csíráztatáshoz:
 Először is: kimaradt az előző levélből, hogy a kedvezmény (1 csíratálhoz 1 adag ajándék bio mag,
3 csíratálhoz ajándék 4. csíratál), szóval ez a kedvezmény vasárnap éjfélig (2014. 03. 02.) érvényes, tehát még 3 napig.
Klikk ide, ha máris szeretnéd!

Szóval:

Tudtad, hogy már egy kéthetes csírakúra is megújíthat bennünket?

Sőt, már az első héten szépen elkezd megtisztulni szervezetünk, megerősödik az immunrendszerünk, és több energiánk lesz.
Mindezek következtében tovaszáll a fáradtság, visszatér élet- és munkakedvünk.

     A csíraételek fogyasztása hosszútávon sokkal hatékonyabb, mint a különböző tabletták, mert a természetes módon képződött összetevők (vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek) 100 %-ban felszívódnak.
Ráadásul a csíranövényben lévő rostanyagok jótékony hatása is érvényesül.
(Ezzel szemben a szintetikusan előállított vitaminkészítmények hatóanyagának általában mindössze 5 - 10%-a hasznosul a szervezetben.)

Ha elkezdesz csíráztatni, ne csodálkozz, ha a székleted vagy vizeleted megváltozik (magyarul: az ibolyaillat erősebb lesz), ezt a méreganygok távozása okozza!

Én nem a hatóanyagáért, hanem az ízük miatt kezdtem el csírákat rágcsigálni, pusztán azért, mert finomak. Csak néhány év után néztem meg, hogy melyik csírának milyen haszna van, ekkor jöttem rá, hogy a csírákat lehet célzottan is fogyasztani.
Íme pár használható példa, szigorúan a teljesség igénye nélkül:

Lencse: fáradtság, depresszió, emésztés, agyserkentő hatású
Mustár: keringési rendellenességek, májproblémák
Hajdina: keringési rendellenességek
Retek: arcüreggyulladás, hörghurut, idegrendszeri problémák, súlyfelesleg
Búza: bőrbetegségek, fáradtság, gyomorfekély, hajhullás, hólyag- és vesepanaszok, hörghurut, impotencia, izületi gyulladás, reuma, májproblémák, súlyfelesleg
Zeller: hörghurut, idegrendszeri problémák, súlyfelesleg
Görögszéna: bőrbetegségek, hólyag- és vesepanaszok, keringési rendellenesség, ödéma, súlyfelesleg
Medvehagyma: impotencia, izületi gyulladás, reuma
Lucerna: fáradtság, hajhullás, hólyag- és vesepanaszok, idegrendszeri problémák, impotencia, májproblémák, súlyfelesleg
Napraforgó: bőrbetegségek, hólyag- és vesepanaszok, izületi gyulladás, reuma, keringési rendellenesség, májproblémák, súlyfelesleg, szemproblémák
Petrezselyem: bőrbetegségek, hólyag- és vesepanaszok, keringési rendellenesség
Sarkantyúka: hólyag- és vesepanaszok
Zsázsa: fáradtság, hajhullás, ízületi gyulladás, reuma
Bab: fáradtság, ödéma


Ha jól megnézted, vannak átfedések. Ez két dolog miatt lehetséges:
1.:   Az emberi szervezet nem egy mechanikus gépezet, jól működnek a kölcsönhatások is.
2.:   A Jóisten már annak idején is tudta, hogy nem lehet majd mindenhol zsázsát kapni, lesz, ahol mondjuk csak lucernát…

     A házilag csíráztatott növényekben nincs pétisó, permet, tartósító és más igen-igen „szükséges” összetevő.
A csírákat előre feldolgozott eledelnek tekinthetjük, mert a szervezetünket tehermentesíti, hiszen könnyen emészthető táplálék.

Voltaképpen a magban levő protein a csíráztatás során aminosavakká alakul át, így megemésztése sokkal könnyebb. De ugyanez történik a keményítővel is (például a hüvelyeseknél), a csíráztatásnál egyszerű cukrokká alakul át, és amint elfogyasztjuk, a gyomorból a vérbe kerül.
A vitaminok, az enzimek és az ásványi sók alapvető fontosságúak az emberi szervezet egészségének fenntartásához, és erre kiválóak a csírák.

     Hogy csak egy elcsépelt példát említsek, több iparág is épül a kövér emberekre, és hibátlanul meg is élnek belőlük.
Gondoljuk csak el: hazamegy a "dolgozó" jó fáradtan, mert egész nap hajtás volt. Ledől a TV vagy a számítógép elé, és a baátokközt alatt benyomja a vacsoráját. De egy óra múlva már éhes megint, ezért elalvásig csipeget ezt-azt.
(Van, aki még éjjel is kimegy a frigóhoz valamit bekapni.)

Miért lehet, hogy végignassolta az estét, mégis éhes?

Azért, mert egy rakás létfontosságú összetevő hiányzik az ételéből (így a szervezetéből is), amit az agy éhsgérzetként jelez, mert tételes listát nem tud készíteni szegény.

Az egyik megoldás, valószínűleg a legolcsóbb, hogy
el kell kezdeni csíráztatni.

Mára ennyit, de nemsokára (holnap vagy holnapután) jön a folytatás,
jövő héten pedig a beharandozott meglepetés.
Addig ne felejtsd, az ajándék csíramag és csíratál már csak 3 napig elérhető, méghozzá itt.