A teázó készségről


A teázás művészete     A teázás vagy teadélután a társasági élet igen kifinomult formája. Nem véletlen, hogy egyes kultúrákban egész művészi szintre fejlődött, és sokan ma is választékos műgonddal, szinte szertartásként teáznak.
(Erről itt olvashat bővebben.)

     Igazi értéke manapság mégis abban rejlik, hogy ilyenkor leülünk, és időt szánunk a másikra.
Hogy egy félórára-órára - társasággal vagy egyedül - kilépünk a mindennapi hajszából, és egy csésze finom tea mellett eltöltünk pár kellemes pillanatot.
Mindez persze akkor az igazi, ha megadjuk a módját. Nem sietünk, rászánjuk az időt, és persze megfelelő és szép teáskészletet használunk.

Hogy milyen a megfelelő teáskészlet?
Szerintünk olyan, ami működésével és küllemével finoman hozzátesz az élményhez.

Mondjuk ilyesmi:
Teázó készség


Teázó készség     Kedvenc teafüvét töltse a szűrőbe, majd forró vízzel öntse le azt szép komótosan.
A szűrő közepén lévő lyukon akadálytalanul távozhat a levegő, anélkül, hogy visszabugyborékolna a vizes teafüvön keresztül.
Ezt követően hagyja annyi ideig ázni, amennyi szükséges, majd a szűrőt vegye ki, tegye vissza a fedőt és adja át magát a tea élvezetének.

Kazán a teázó készséghezHa pedig alátesz néhány mécsest, az nem csak a hangulatos világításról fog gondoskodni, hanem forrón tartja a teát 3 - 4 órán keresztül.
Mert azt bárki beláthatja, hogy a hideg rumos tea nagyon hasonlatos a másodnapos pocsolyához, azaz valahogy nem nyújtja azt a kulinális élvezetet, amit az ember joggal várna egy fagyos téli éjszakán...

Amikor pedig nem teázunk, a kazánt és a kis tálkát aromamécsesként használhatjuk. A kazánra helyezze rá a tálkát, töltse fel vízzel, majd csepegtessen bele egy kevés illóolajat.

Készleten

Portéka neve Ár Mennyiség
Méztartó / cukortartó
2 000,00 Ft

Pillanat türelmet kérek...

vagy
vagy