Vizeskancsó, aratókorsó és kupák

az élő vízért     Az ember étel nélkül akár hetekig, víz nélkül csak pár napig tud életben maradni.
Az általunk készített vizeskancsó lényege, hogy a benne lévő víz képes felvenni a kapcsolatot a Föld többi vizével. Néhány órás pihentetés elegendő ahhoz, hogy a döglött víz újból élővé váljék.

Egyes kutatók szerint úgy kell elképzelni a vizet, mint egy élő organizmust. Minden víz kapcsolatban áll minden vízzel. A pilisi forrás összeköttetésben áll az Északi Tenger vizével és az Atlanti óceánnal, stb.
Ha valaki belepiszkít a Dunába, az egyben belepiszkított minden vízbe.

Ha ebből a rendszerből kiragadjuk és betuszkoljuk valami koszos csőhálózatba, vagy egy műanyag palackba, a víz döglött vízzé válik, elveszti kapcsolatát az egésszel.
Ráadásul a csővezetékben lerakódott szennyeződésekkel, a klórral, vagy a műanyag palackból kioldott mérgekkel dúsítva a víz kifejezetten káros a szervezetre. A csapvízben lévő antibiotikumokról, a fogamzásgátlókról külön is érdemes tájékozódni!

     "Az élelmiszeripar rátette kezét az ásványvíz gyártására. Mivel egy jó ásványvíz mindig helyhez kötött, egy-egy forráshoz, de ez nem biztosítja a korlátlanul magas profitot, ezért az ásványvizek nagy része mesterséges.[...]
Sok ismeretlen eredetű palackos víz a magyar ivóvíz minőségét el sem éri, azaz rosszabb a víz minősége, mint a csapvízé."

     Viszont a víz kiszabadulást követően képes néhány óra alatt “regenerálódni”, felvenni a kapcsolatot az “egésszel”, így nincs minden veszve. Ez adta az ötletet, hogy vizes kancsót készítsek. Az edény belül mázas, így, ha előzőleg egy-két percre vízbe merítjük, a kancsó külső fala folyamatosan párolog, állandó hűtést biztosítva ezzel. Így akár a meleg szobában vagy a nyári kánikulában is friss hideg vizet ihatunk.
A csapvízben található rendkívül káros klór nagy része a kancsóban elpárolog, a vízben lebegő szennyeződések leülepednek, javul a víz minősége. (Persze egy jó víztisztító nem árthat.)

Az urbanizált ember nincs tudatában a tiszta, élő víz fontosságának. Azt gondoljuk, hogy amit megveszünk a boltban, azt úgyis ellenőrzik, oszt jól van...
Pedig nincs jól!
Érdemes egy kicsit tájékozódni e tekintetben. Elég sok információ található az interneten (pl. Prof. Shoi YAMASHITA, hogy csak egyet említsek).     Na de ki tudja, mi az az aratókorsó?

És azt, hogy mire való?

Ilyenben tartották a régiek a vizet a mezei munkák során, így az nem melegedett meg, hála az aratókorsó nagy párologtató felületének.

De mi hasznát vehetjük ma?


Leginkább nagy melegben jön jól, kivált olyankor, amikor úgy kell megoldanunk a víz hidegen tartását, hogy nincs nálunk hűtőszekrény (pl. autóban)

Két méretben kapható: a kicsi kb. másfél, a nagy 3 literes.

DE!

Az aratókorsó igazi különlegessége, hogy nem lötyög ki.
Sőt, ki se kell kinyitni ahhoz, hogy igyunk belőle, mert ivócsücsök van fülén, amivel kényelmesen és biztonságosan használhatjuk, akár az autóban is.

Készleten

Portéka neve Ár Mennyiség
Vizeskancsó
4 800,00 Ft
Aratókorsó - kicsi
4 200,00 Ft
Aratókorsó - nagy
5 200,00 Ft
Vizeskupa
1 900,00 Ft
Fedő
300,00 Ft
Alátét
1 900,00 Ft

Pillanat türelmet kérek...

vagy
vagy